inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. május 16., hétfő

TweetDecket vásárolna a Twitter

Régóta hallani olyan pletykát, hogy a Twitter fel akar vásárolni több klienst, a választás pedig a TweetDeckre esett.

A twitterről röviden:

Kutatási és fejlesztési projektként indult az Odeonál, amelyet Noah Glass és Jack Dorsey alapított, majd 2006 márciusában debütált.
A Twitter egy mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók rövid, 140 karakter hosszúságú üzeneteket írjanak a követőik számára.
Ma már minden híres énekes, színész, politikus rendelkezik Twitterrel, hiszen ők is rájöttek arra, hogy így lehet a legjobban megfogni azt a (már nagyon széles) réteget, akik internethasználók.

Twitter kliensek:

Nagyon sokféle twitter kliens lelhető fel az interneten, ezért csak párat szeretnék példaként felhozni. Természetesen a webes klienst használják a legtöbben. Vannak olyan kliensek, melyek programok, ilyen például a TweetDeck, Sobees, MetroTwit, Seesmic és a többi. Ezen kívül van még az Echofon, mely csak Mozilla böngészőben használható add-on.

Visszatérve az eredeti témához, a TweetDeck tárgyalt az UberMediával is, de ők nem ajánlottak eleget és áprilisban lejárt az UberMedia ajánlata, úgyhogy a TweetDeck tud válaszolni a Twitter ötvenmillió dolláros ajánlatára.

Azzal, hogy a Twitter felvásárolja a TweetDecket a cég az egyik legjobb lépését hajthatja végre, hiszen a cég egy olyan alkalmazáshoz jutna, amelyik a felhasználók között a legnépszerűbb. Arról nem is beszélve, hogy a megvásárlással a Twitter kiiktatja a kliensek köréből az egyik veszélyesebbet.

Hogy a TweetDeck elfogadja-e a Twitter ajánlatát? Nem lehet tudni, mert egyik cég sem akart nyilatkozni, de nem sokára úgy is kiderül, hogy lesz-e változás a kliensünkben vagy sem. :)


Forrás: Index - A Twitter megvenné a TweetDecket
Felhasznált oldal: 7 Twitter kliens tesztelésen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése