inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. március 19., szombat

Hivatalos filmmegjelenés torrenten

A filmkalózkodás már régi történet, több éve folyik a filmgyártók és fel/letöltők harca. Most mégis valami megváltozott: a Paramount egyik filmjét a dvd-megjelenéssel egyidejűleg ingyenesen letölthetővé teszi a BitTorrenten, ezzel próbálnak legális kapcsolatot teremteni a peer-to-peer használókkal.

2011. március 16., szerda

A Windows -felhasználók képet kapnak a Windows 8 felületéről

Az Sg.hu-n található cikk már jó előre képet ad a Windows-felhasználóknak, milyen felületre számítsanak majd a jövjőre megjelenő Microsoft- termék, a Windows 8 esetében.

 A hír szerint újabb információk szivárogtak ki a Micrusoft Windows -operációsrendszer család új tagáról, a Windows 8-ról. Minden jel arra utal, hogy a Windows 8-ban mutatkozik majd be az Aero felület új változata.

Új felület a Windows 8-ban
A hírt egy Angel of Despair nevű felhasználó terjeszti Twitter üzenetében, melyben egy linken keresztül elérhető az alábbi fotó, amely a Win 8 előzetes verziójáról készült, és az Aero mappa tartalmát ábrázolja. A mappában található aero MSStyle fájl mellett kivehető egy aerolite nevű fájl is.

 A WinRumors nevű portál tudósítása szerint ez a felület a Windows  7 korábbi alaptémáját válthatja fel, és ezt a felületet alkalmazhatják azoka  felhasználók, akiknek számítógépe nem felel meg az Aeruo felület futtatásához szükséges minimális paramétereknek.
Az Aero Lite a Microsoft által a Windows Media Centerben és a Windows Phone 7-ben alkalmazott Metro-Design egyes elemeit tartalmazhatja.

A Google Crisis Respond. Web 2.0 és a környezeti katasztrófák


Az internet elődjét az ARPA-netet eredetileg atomtámadás utáni kommunikációra tervezték. Egy olyan decentralizált számítógépes hálózat volt, ami több elemének a megsemmisülése esetén is működőképes marad. Ezt a jó tulajdonságot részben az internet is örökölte. A Japán szökőár után, bár túlterhelődött a mobil szolgáltatás és a telefonvonalak, is süketek voltak, az internet továbbra is működött. Amikor teljes a káosz, az internet nyújtotta információs szolgáltatások nagyon hasznosak lehetnek.


2011. március 15., kedd

A napelemes és a vezeték nélküli töltő páratlan kombinációja

Technet 2011. március 13-i cikke a Panasonic forradalmian új találmányáról számol be: a napelemes asztalról, amely vezeték nélkül töltődik. Az ötlet kiválósága abban rejlik, hogy a két technológiát - a napelemes töltőket és a vezeték nélküli töltőket - eddig még senki nem párosította.