inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. május 9., hétfő

Társkeresés Facebook-módra

Kezdjük a régi viccel:
"Újsághirdetés: Eladó az internet teljes tartalma 10.000 db CD-lemezen, pornó nélkül 100 db lemezen."
De mizu, mizu, mizu, ha nem csak ennyi érdekelne belőle? Ha valaki IGAZI társra vágyik?

Ha már mindenki unja a hagyományos párkereső módszereket (Szia, te is ezen a buszon utazol?, Szia, úgy látom, te vagy az, akit a követező percben meghívok egy italra!), és már a netes randik sem kínálnak kellő felhozatalt, akkor előbb-utóbb az "elkeseredett szinglik" körülnéznek a közösségi oldalakon is. Persze vannak itt is, ott is célirányos oldalak, előbb-utóbb a nagy többség csak kiköt a számba vehető szóba jöhető ismerősök adatlapján is. Még akár jól is elsülhet sikerülhet a dolog, láttunk már ilyet!

Azért szeretem a közösségi oldalakat, mert kimeríthetetlen tárházát nyújtják az emberi leleményességnek és kíváncsiságnak (nem, nem emberi hülyeséget írtam!).


Alkalmazz!

A következő cikk (eredetiben itt) azt az alkalmazást mutatja be, amivel 10 percen belül értesülhetünk a kiszemelt áldozat családi állapotában bekövetkezett változásokról.
Nézzük, mi kell hozzá:
- átlagos párkereső/kíváncsi személy
- ismerőse, aki bejelölte státuszában, hogy épp kapcsolatban áll-e valakivel
- Breakup Notifier alkalmazás.
Tehát adott személy telepíti a kis progit, bejelöli, melyik ismerőseiről szeretne értesítést kapni. A BN 10 percenként pingeli a fészt, majd,  ha változást lát, azonnal levelet küld az egyes számú felhasználónak. Kép az angol nyelvű cikkből:



Ennyiért a hülyének is megéri

Ma még ingyen telepíthető, később se fog sokba fájni, 99 centért bárki használhatja majd az a rendkívül hasznos alkalmazást. De vigyázz! Ha túl későn jut eszedbe, hogy neked pont erre van szükséged, akkor akár S*arbucks-os kávé árát is kifizetheted.


Miért is tetszik ez nekem?

A cikket egyetlen gyönyörű mondata miatt választottam csak: "Az alkalmazást Dan Loewenherz készítette, mert mennyasszonyának [sic!] testvére hasonló helyzetbe került és folyamatosan ellenőrizte a kinézett férfi oldalát.". Na jó, erről nem a cikkíró tehet (max. a helyesírásról), de annyira nagyon szép, hogy valaki ilyen önzetlen és segítőkész legyen! Aha, a szomszédunk is azt mondta, azért sütött palacsintát a kutyájának, mert az állat azt kért.

Na mindegy. Ezúton kívánok jó szórakozást, kellemes vadászatot mindenkinek! ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése