inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. május 14., szombat

Irodai munka... távolból

Utolsó bejegyzésem fő témáját a következő cikk adja. Ez a cikk arról ad beszámolót, milyen megoldással sikerült kiküszöbölnie folyamatos számítógépes problémáit a magyarországi GIA vállalatnak. De mit tudhatunk erről a vállalatról és a megoldásról, amelyet bevezettek?


A GIA Hungária Kereskedelmi és Szerelő Kft


A vállalat hivatalos weblapja ezen a linken érhető el. Az INDUSTRIEBEDARF GmbH. 1992-ben a GIA-Ausztria mintájára hozta létre magyarországi leányvállalatát, a GIA-Hungária Kereskedelmi és Szerelő Kft-t.
A GIA-Hungária Kft. a Gilbarco Veeder-Root magyarországi képviselete és a Tokheim, valamint a Dresser Wayne kereskedelmi partnere. Partnereik között mára már szinte valamennyi Magyarországon jelen lévő olajtársaság szerepel. Legjelentősebb vásárlóik egyike a MOL Nyrt., nemzetközi tenderek elnyerésével pedig beszállítanak ill. beszállítottak a SHELL, a MOBIL, az OMV, a Q8, a BP, az ESSO, a JET és a TESCO hálózatoknak is. Közel 300 töltőállomást szereltek fel modern környezetbarát Dresser Wayne berendezésekkel. A GIA által telepített berendezések szervizelését a cég igény szerint ellátja. Benzinkutak ill. benzinkút hálózatok szervizelésére éjjel-nappal hívható országos szervizhálózatot tart fenn. A benzinkút technikai berendezések szállítása és szervizelése mellett jelentős szerepet kapott a szoftverfejlesztés, a hardver-kereskedelem és az ezekhez kapcsolódó értéknövelő szolgáltatások is. Mintegy 400 töltőállomáson, közel 550 IBM gyártmányú kasszán üzemelt a cég által fejlesztett, az összes szükséges minősítéssel és engedéllyel rendelkező elszámolási-és kasszarendszer. A GIA-Hungária Kft. az IBM hivatalos, szerződött Business Partner-e. A GIA rendszere az IBM-től Netfinity Server Proven minősítést kapott.

"Cégóriások vállán"

Az olajtársaságok mellett a cég egyik legjelentősebb partnere a MALÉV,ahová egyedüli beszállítóként az üzemanyagok szállításánál és töltésénél használatos berendezéseket szállítanak. Jelenleg a debreceni repülőtér teljes üzemanyag kiszolgálásának karbantartását a GIA Hungária végzi a TOTÁL Hungária Kft. számára. A cég részt vett a magyarországi NATO repülőterek (Kecskemét, Pápa) üzemanyagtöltő és tároló rendszereinek kialakításához és felszereléséhez szükséges technikai eszközök szállításában, valamint a vadászrepülők töltőrendszereinek létrehozásában. Kiemelt partnere a Magyar Honvédség. Emellett tevékenységei közé tartozik a különböző vegyipari, élelmiszeripari és petrolkémiai berendezések és eszközök forgalmazása is. A termékek között megtalálhatók az ELAFLEX által gyártott tömlők, csatlakozók, töltő- és lefejtőfejek, kompenzátorok és töltőpisztolyok, a TODO által gyártott szárazcsatlakozók, a DICKOW-féle mágneskuplungos és csúszógyűrűs tömítéses szivattyúk, a FAUDI szűrőrendszerei, valamint a HORN és a PIUSI zsír- és olajadagoló szivattyúi. Az előbbi termékek mellett közvetlenül a gyártótól forgalmaznak Carter, Hectronic, OPW és PetroVend berendezéseket. Napelemeket és teljes napelemrendszereket kínálnak, telepítéssel és beüzemeléssel.
A cég által forgalmazott termékek megfelelnek az ipar területén érvényes legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, illetve a cég rendelkezik a nemzetközi ISO és AQAP szerinti tanúsítványokkal.


Mi is az a Windows Intune?


A Windows Intune vírust keres, segítséget nyújt, rendszert frissít, miközben a gépen dolgozó felhasználó ebből semmit sem vesz észre. Ez kevesebb problémával jár munkatársaink számítógépének felügyelete és védelme is magasabb színvonalúvá válik. Egységes, webes felületen mutat meg mindent a csatlakoztatott kliensgépek állapotáról. Teljes hardver- és szoftverleltárat készít, és ezeket változások esetén frissíti, így egyetlen lépés nélkül pontosan megismerhetjük az összes PC-t – még azokat a notebookokat is, amelyeket nem csak az irodában használnak.


Windows Intune 3 in 1: különleges funkciók


A Windows Intune segítségével az is megoldható, hogy a biztonsági okokból kiemelkedően fontos frissítések egyszerre, központilag kerüljenek fel minden számítógépre. Ezáltal az is biztosítottá válik, hogy egyetlen, véletlenül kifelejtett gépen sem marad semmilyen sebezhetőség vagy kiskapu.
A program akkor is nagy segítséget nyújt, ha valamelyik számítógép meghibásodik, mert egyszerűen akár távolról csatlakozhatunk a problémás PC-hez és akár teljesen át is vehetjük fölötte az irányítást. A rajta dolgozó kolléga pedig hátradőlve figyelheti ahogy a gondja megoldódik.
A szoftverszolgáltatás része a kliensgépek vírusvédelme is, mely szintén nyomon követhető a központi, Silverlight alapú webes konzolon keresztül. Itt azonnal értesítést kapunk bármiről, amire oda kell figyelnünk, legyen szó egy fontos frissítés telepítésének szükségességéről vagy más beavatkozásokról, valamint a rendszer kifejezetten rugalmasan kezelhető abban a tekintetben is, hogy nem kell előre megvennünk semmit a használatához és könnyen tervezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése