inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. május 10., kedd

A Google online filmkölcsönzőt nyitott

A Netflix és az Amazon után a Google is elindította online filmkölcsönzőjét a YouTube-on.
Jelenleg csak az Egyesült Államokban – háromezer tételt tettek elérhetővé, amelyeket kölcsönzési díj fejében lehet megtekinteni.

Céljuk, hogy a kínálat és a minőség bővítésével a nézőket elhódítsák a tévécsatornáktól, hogy a jelenleg napi kétmilliárd videómegtekintést számláló YouTube-hoz csábítsák őket.

Eleinte csak a hivatalos filmes csatornák jelent meg, majd egyre több előzetes került fel a YouTube-ra, és egy ideje régi filmeket ingyenesen is meg lehet nézni a mozioldalon.
Ez a projekt minőségi ugrás lesz, mivel a legfrissebb filmek kínálatával belépnek az „igazi”, a nagy pénzt termelő filmes piacra.
A kikölcsönzött filmek megtekintésének elindítására 30 napja lesz az előfizetőknek, a megkezdett filmet pedig 24 órán át nézhetik meg.
A kölcsönzési díjat mindenki maga döntse el, hogy megéri-e : az új filmeké 3,99 dollár, a régebbieké 2,99 dollár lesz.

A vonzóbbá tétel érdekében a filmes oldal sok extrát (kiegészítő információk, paródiák, interjúk stb.) is tartalmazni fog.
A mozi oldalak filmkritikákat is tartalmazni fognak, úgyhogy nem lesz nehéz eldönteni, melyik filmet szeretnénk megnézni. Ezenkívül, kérésre külön felraknak nekünk filmeket - akárcsak a torrent, vagy a többi netmozis oldalon.


Ha egy kedvenc YouTube sztárunkat szeretnénk megnézni, vagy egy hollywoodi filmet, egy új klippet, egy nemzetközi sport eseményt, egy élő koncertet, vagy a legújabb híreket Japánból - ma már minden elérhető a YouTube-on!

Simple to rent, easy to view;

Watch anytime, anywhere;

a Google blogoldalán a filmnézés jövőjeként emlegetik a projektet.



Források

Itcafé
Googleblog
YouTube blog
YouTube movies

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése