inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. november 3., szerda

Jön az e-kórlap és e-TAJ-kártya

A Digitális Magyarország 2010-2014 program három fő célkitűzése :
-Az állampolgárok, jólétének, esélyegyenlőségének, életminőségének javítása
-Vállalatok versenyképességének növelése
-Az állam hatékonyságának javítása
Az elsődleges cél a hatékonyság növelése, mindezt fejlesztések támogatásával új szolgáltatások bevezetésével és modernizálással akarják megvalósítani.
Fontos a digitális analfabetizmus teljes felszámolása, ezt lakossági tanfolyamok tartásával akarják elérni, hogy az eddig informatikai szempontból inaktív lakosság is a jövőben az interneten intézhesse ügyeit.
Gondol a kormány a határon kívüli magyar lakosságra is, őket is bevonná az informatikai fejlsztésekbe, illetve a lakossági tanfolyamok tartásába is. Itt elsősorban az információs központok a faluházak lennének.
Továbbfejlesztenék az eMagyarország Pontok eszközparkját is.
Tervezik a kultúrális, történelmi és turisztikai közvagyon digitalizálást is, amelyet digitális közmunkások bevonásával valósítanának meg.
Fontos a sávszélességek bővítése is, a letöltési sebességek növelése céljából.
Nagy hangsúlyt fektetnek az országhatáron belül az e-egészségügy fejlesztésére, amely már magában foglalja az e-kórlap, e-recept és e-TAJ kártya bevezetését is. Informatikai eszközökkel segítenék az otthoni ápolást.
E célok megvalósításának még nincs meg a pénzügyi tervezete, így a befektetések nagyságrendjéről sincsenek még információink.



Forrás: Index Tech

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése