inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. május 7., szombat

Rájár a rúd Sony-ékra!

Hekkerek vs. Sony

Már a 2009-2010-es év sem hozott éppen szerencsét a Sony cégnek. Kisebb sikerélményektől eltekintve a cég az utóbbi két évben összességében igen veszteséges működést produkált. Majd egy hónappal ezelőtt a Japán földrengés is nagymértékben visszafogta a cég termelését: hét gyárban kellett leállnia a munkának. És ahogy mondják, csőstül jön a baj, április 17-19-e körül eddig ismeretlen személyazonosságú – de bizonyosan jól „képzett” – hekkerek gondoltak egyet, és a Sony online szolgáltatásainak egy alkalmazásszerverét meglékelve szert tettek csekély 101 millió felhasználó adatára, s ezzel több millió hitelkártyaszámra is.

2011. május 3., kedd

Megtörtént a nagy nap







Kate és William esküvője véget ért. Április 29-én rekordok sora dőlt meg, hatalmas érdeklődés, ajándéktárgyak tengere, turisták ezrei, tudósítók százai voltak jelen a britt fővárosban. És a világhálón.

Az utolsó írógépgyár - bezárta kapuit

Megesik, hogy nem csak a jövőről, az új fejleményekről szólnak a technika világának hírei, hanem a régi, kihalóban lévő régiségekről is. Az írógépet megölte a számítógép (és annak billenytűzete), mára pedig már az utolsó írógépgyárnak is be kellett zárnia.

A szemantikus web égbe tör

Moon Express nevű cég, amely autonóm robot holdjárókat fejleszt, 2011. április 4-én bejelentette, hogy Barney Pell vállalta a társ-alapító, alelnöki, és műszaki igazgató pozíciót. Emellett folytatni kívánja a  Bing kereső egyik legfőbb fejlesztőjeként is.
"Továbbra is teljesen elkötelezett vagyok a Bingnél végzett munkámhoz" - írta Pell egy e-mailben. "De ez egy nagyon jó éjszakai-hétvégi munka (mondhatni feketemunka [angolul: moonlighting]) lesz a számomra."