inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. október 31., vasárnap

A MacBook Air új generációja

MacBook AirA már 2008-ban bemutatott Apple-terméket tovább fejlesztették, így még vékonyabb és még gyorsabb lett, mint valaha.
Két változatban, egy kisebb és egy nagyobb teljesítményű formában kapható.

Felépítése
A gépet három alumíniumlapból alakították ki, melyből egy a kijelzőé, egy a munkaterületé, egy pedig az alja. A szerkezet teljes értékű billentyűzettel felszerelt.

Jellemzők
A gyártó igyekezett a tabletek és a laptopok legjobb tulajdonságait kihozni az új termékből, így az eredmény egy félig iPad, félig laptop lett. A subnotebook-kategóriájába tartozik, és nem nevezhető netbooknak.
1,4 gigahertzes processzorral és a Geforce 320M grafikus gyorsítóval felszerelt gép alkalmas az 1080p-s, vagyis a legnagyobb felbontású videók lejátszására is.
Memória tekintetében a kisebbik gépben 64 vagy 128 gigabájt, a nagyobbik gépben 128 vagy 256 gigabájt áll rendelkezésre, melynek köszönhetően 15 másodperc alatt működésbe helyezhetjük, és harminc napra alvó-módba is kapcsolhatjuk a szerkezetet. A már bekapcsolt gépek, folyamatos használatban, 5-7 órára üzemképesek.
A gépházba sztereó hangfalakat építettek.
A gép nagyjából 1 kg, ami a hordozhatóság szempontjából nem elhanyagolható.

Mindent a minőségért a marketinggel karöltve
A termék megálmodói tisztában vannak vele, hogy manapság a design milyen fontos. Tehát arra is hangsúlyt fektetnek, hogy a gép, amit a használó minden nap magával visz, vagy akár egy kávézóban közszemlére is teszi, ne csak egy fémdoboz legyen, hanem egy divatos “kiegészítő“. Mindemellett a teljesítmény nem elhanyagolható, ezért a gyártók nem elégszenek meg az egyre kisebb körben érdekelt netbook teljesítményével, az iPad kezelhetőségével, vagy a tabletek adottságaival. Az új terméknek minden korábbi lehetőség előnyét tartalmaznia kell. Ezért dobták most piacra ezt a MacBook Airt, kihasználva, hogy még mindig igen keresett árucikk a laptop.

Központban
a felhasználó

forrás: youtube

Forrás: Index Tech

További hasznos oldalak: Apple - MacBook Air, Wikipedia - MacBook Air, PC - Két új MacBook Air

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése