inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. november 15., hétfő

A Facebook email: Ó a Függősség!


A Facebook új projektje a Titan.



A változásra szükség volt, mert a mostani levelező szolgáltatása nem tudja kezelni a hosszú leveleket, a régieket meg egy idő után törli. A facebook már többször próbálkozott hasonló fejlesztéssel, de eredményt ez idáig nem tudott felmutatni (nincs még mindig POP vagy IMAP támogatás!), bár kisebb sikerei azért voltak az üzenetek keresésében.

A közösségi portál nem a belső üzenetküldő rendszer továbbfejlesztését tervezi, hanem a felhasználók teljes webes email szolgáltatását. A Titannak teljes POP / IMAP támogatása lesz, vagyis a felhasználók képesek lesznek, hogy minden e-mail kliens, köztük a Microsoft Outlook, Entourage és az Apple Mail alkalmazásban beállíthassuk. Az e-mail fiók neve ugyanaz lesz, mint a Facebook URL-je.

A G-mail gyilkos?

A facebook eddig az új kapcsolatok kiépítését úgy könnyítette, hogy a meglévő levelezési rendszerek felhasználók fiókjaiból a cím listákat le töltötte és felajánlotta ismerősként.
Nem elég, hogy a Facebook százával viszi el a Google mérnökeit, de nem hivatalos források alapján nemcsak felfogja venni a versenyt a google-s gmailel, de padlóra is küldi.
A Google megérezve a veszélyt blokkolta a gmail cím listáinak automatikus lenyúlását, így megkezdődött a harc.

Watch live streaming video from facebookinnovations at livestream.com

A győzelemhez vezető úthoz a facebook előtt ki van kövezve, hísz ismeri barátainkat ismerőseinket, munka társainkat, így könnyebb dolga lesz prioritást kialakítania a levelek között.
Mindent összevetve a Facebook sokat arat majd a a társadalmi érintkezések széles skáláján, ezzel az új kiegészítővel, mely ön magát széles körben reklámozza,bár csendesen megjegyezném ez még mindig csak a szórakozásra lesz alkalmas, nem egy hivatalos ügyintézésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése