inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. november 19., péntek

Aggódik a Facebook miatt az Amerikai Légierő

Az Amerikai Légierő (United States Air Force) vezetői attól tartanak, hogy az internetes szolgáltatások, például a Facebook vagy a Foursquare megfigyelésével az ellenséges erők fontos információkhoz juthatnak. Hasonló veszélyt jelenthet a GPS telefonok használata is.

Az AP Hírügynökség jelentése szerint a légierő belsó hálózatán figyelmeztetést tett közzé, hogy a közösségi oldalak használata veszélyt jelenthet a használóira, egyben csökkentik a hadműveletek biztonságát, és egyéb biztonsági kockázatot is jelenthetnek.

Attól tatanak, ha nem tiltják le az oldalak használata közben a földrajzi elhelyezkedést kijelző funkciókat, könnyen célpontjai lehetnek ellenséges támadásnak. Ugyanakkor az ellenséget az Amerikai Légierőre nézve veszélyes információkhoz juttatják.
Jelenleg az amerikai hadsereg 95 ezer katonája van Afganisztánban, és 50 ezer Irakban.
A katonák szinte mindegyike használja az internetet, többek közt a fenti szolgáltatásokat is.



A hadsereg hivatalos figyelmeztetést küld szét katonáinak, figyelmeztetve őket bizonyos oodalak körültekintés nélküli használatának veszélyeire. Elsősorban a Facebook, a Foursqare és a GPS telefonok használatára kell komoly és ésszerű szabályokat, korlátozásokat bevezetni, a kint állomásozó katonák biztonsága érdekében.

Forrás: index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése