inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. november 19., péntek

Jön a Dell tablet-netbook hibridje!

December elején kerül a boltokba a Dell Inspiron Duo nevű tablet-netbook hibridje.

Elvileg már december első hetében kapható lesz a Dell "origamizós" táblagépe. Az Inspiron Duo egyszerre netbook és tablet, attól függően, hogyan hajtogatja össze tulajdonosa. A készülék egyszerre rejt magában egy vaskosabb táblagépet és egy teljes billentyűzettel rendelkező netbookot. Az ára 549 dollár lesz.

Felbontás

Az Inspiron Duo eredetiségét az adja, hogy a csak 10 hüvelykes és 1366x768 pixeles felbontású kijelzőt kell átfordítani a panelt körülvevő keretben és máris tabletként használhatjuk. Ez a felbontás szokatlan ebben a méretben, mert általában a 11.6 hüvelykes kijelzők esetében szokták alkalmazni.

Operációs rendszer

Bár mindkét üzemmódban ugyanaz a Windows 7 fut rajta, más-más felületet mutat a felhasználónak. Összehajtogatva a Stage nevű szoftvert indítja el a gép, ami videónézésre, könyvolvasásra, zenehallgatásra alkalmas, érintéssel vezérelt programokkal van tele. A tablethez kapható lesz egy, a JBL által készített dokkoló is, amivel érintőkijelzős médialejátszóvá alakítható a masina.

Rendszeradatok

A processzor szerepét ezúttal kétmagos Intel Atom processzor tölti be (N550, 1.5 GHz) Rendszermemóriából 2 GB-nyi áll rendelkezésre, az adatok tárolásáról pedig alap esetben egy 250 GB-os 2,5 hüvelykes formátumú merevlemez gondoskodik. A PineView sorozatú Intel Atom processzor tokozása egy Intel GMA 3150-es integrált videó vezérlőnek is helyet ad, amely HD videó lejátszás tekintetében nem túl ütőképes megoldás, így a gyártó egy Broadcom Crystal HD videó dekóder chippel is felvértezte az ujdonságot, hogy probléma nélkül le lehessen játszani akár az 1080p-s videókat is. A chip azért is jól jön, mert a Flash videók lejátszásakor is kínál hardveres gyorsítást.

Vaskosabb külső

A netbook résznek köszönhetően a Dell gépe vastagabb, mint a többi versenytársa. A készülék valószínűleg nem azokat fogja megszólítani, akik az iPad és a Galaxy Tab között vacilálnak. A hosszabb írásműveken is dolgozó, ám tabletre vágyó felhasználókat viszont könnyen elhódíthatja a könnyebb, ám billentyűzet nélküli kütyüktől.




Forrás: Youtube


Forrás: origo.hu , ipon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése