inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. június 21., kedd

Megvan a Google Doodle rajzpályázat nyertese

Mint ahogy arról már egy korábbi cikkemben beszámoltam, a Google versenyt hirdetett a magyar diákok körében. A cég arra buzdított kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy tervezzék meg a Google logót, mégpedig úgy, hogy az azt fejezze ki, ami Nekik Magyarország jelképez.


A versenyen a diákok négy korcsoportban indulhattak. Egy szakmai zsűri dönthetett arról, kiknek az alkotásai kerülnek majd be a döntőbe, a kiválasztott döntős munkákra - korcsoportonként egy-egy alkotásra - a verseny honlapján lehetett szavazni.


And the winner is...


A legtöbb szavazatot a 14 éves Kovács Illés kapta "Nekem Magyarország hagyomány és újítás" c. rajzával, mely június 15-én - egy teljes napra - került a hivatalos Google logó helyére.
A szerencsés nyertes nemcsak saját magának szerzett 'dicsfényt', hanem iskoláját is hozzájutatta egy 1 millió Ft-os támogatáshoz.

The winner takes it all?

Korántsem, ugyanis a többi korcsoport győztesnek sem lehet oka a panaszra. Bár a versenyt nem nyerték meg, de mindegyikük kapott egy-egy laptopt, s még a Google zürichi fejlesztőközpontjába is elutazhatnak. (A kis mázlisták...Ez utóbbiért eléggé irigylem őket.)

A korcsoport győztesek munkái megtekinthetőek itt.
A 60 döntőbe jutott rajzot nyomtatott formában is megtekinthetjük július 31-ig a Műcsarnok Menü Pont galériában; mindezt ingyen. :)

Én biztos elmegyek és megnézem.

Cikk forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése