inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. december 16., csütörtök

Megjelent az Opera 11

Opera régen

Az egyik leggyorsabb böngésző az Opera, a népszerűségét azonban alighanem visszavetette, hogy nem volt bővíthető, kiegészíthető.

Opera ma

Az Opera 11 végre változtat, a vállalatnál is megjelentek a kiterjesztések, amelyek segítségével a böngésző funkcionalitása kibővíthető.

A kiegészítők egy kattintással telepíthetők. Átalakították a böngésző címsávját is. Ebben mostantól nem látszanak a protokollokat jelző (http, https stb.) rövidítések, ezek helyett színkódolással jelzi a szoftver, hogy biztonságos, standard vagy veszélyes weboldalon járunk-e. Szintén új, hogy a Google keresési javaslatai gépelés közben megjelennek.

Az Opera 11 másik fontos újítása a fülek kezelését érintik és elsősorban azoknak az internetezőknek kedvez, akik szeretnek egyszerre akár több fület megnyitva tartani. Az új Operában lehetőségük lesz a füleket csoportosítani és a csoportokban található füleket egymásra rendezni. Ha egy ilyen csoport fölé visszük az egérmutatót, megnézhetjük a csoportban levő fülek előnézeti képeit.

Az új Opera az erőforrások hatékony kihasználása érdekében csak akkor tölti be a plug-ineket, amikor azokra szükség van, a cég szerint ez akár 30 százalékos teljesítménynövekedést is eredményezhet. A sebességet emellett olyan fejlesztések is javítják mint a HTML5 és JavaScript-motor finomhangolása.






A böngésző legújabb verziója letölthető Windows, Mac OS és Linux platformokra az Opera weboldaláról.


Forrás: index, hwsw, ITcafé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése