inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. december 17., péntek

Januárban mutatják be a Windows 8-at

A New York Times híre szerint januárban fognak bemutatni a LasVegas-i CES 2011 (Consumer Elektronics Show) alkalmával olyan eszközöket, amelyeken a Windows 8 korai verziója fut.
A CES a világ legnagyobb szórakoztatóipari kiállítása. A show megnyitóján Steve Ballmer vezérigazgató több táblagépet is be fog mutatni a hallgatóságnak (Dell és Samsung gépeket), többek közt olyant is, amelyen a Windows 8 korai verziója fut.
A Microsoft jelenleg még üzleti titokként kezeli a Windows 8 újításait, de néhány hír már kiszivárgott az új szoftverrel kapcsolatban. Többek között az, hogy 2012-ben akarják piacra dobni, illetve, hogy a bejelentkezéskor egy arcfelismerő szoftver fogja azonosítani a felhasználót.

A bemutatott Dell táblagép körülbelül olyan lesz mint az Apple cég iPad-ja, mely elsősorban szórakoztatásra készült, de a Dell táblagép már kicsúsztatható billentyűzettel rendelkezik, és alkalmas lesz szövegszerkesztésre és táblázatkezelésre is, így vállalti felhasználásra is vásárolják majd a cégek.
A Windows 8 megjelenését illetve első bemutatóját nagy érdeklődéssel várják a szakemberek.

Forrás > IndexTech

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése