inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. április 8., péntek

Ferrari(mobil) a milliomosoknak

Ha valakinek van egy gyönyörű, tűzpiros Ferrarija, és további luxusra vágyik, most a szuper járgányához passzoló szupermobilt is vehet. Ám ha ez a valaki történetesen magyar, és az új mobilját Magyarországon szeretné beszerezni, igencsak igyekeznie kell, ugyanis az  Ascent Ferrari GT modellből csupán egyetlen példány érkezik hazánkba -  legalábbis az Index értesülése szerint, 2011. április 5-i cikkében ugyanis erről tudósít.
A Vertu által piacra dobott mobiltelefon külsejét a Ferrari 458 Italia sportkocsi ihlette, melyhez dizánját és színvilágát tekintve is kitűnően illik az új mobiltelefon. Az Ascent Ferrari GT modell egyes darabjai ráadásul ugyanazon a gyártósoron készültek, ahol a versenyautók is.
Hogy mekkora a hasonlóság a mobil és az autó között, arról az alábbi képek alapján bárki megbizonyosodhat.

                                               (Ascent Ferrari GT mobil, forrás: Internet)




                                             (Ferrari 458 Italia, forrás: Internet)
Innen ismered fel...

Az Ascent Ferrari GT modell készülékháza titániumból készült, a telefon maga fekete színű, az óragyártásban is használatos PDV bevonatot kapott, oldalán nyolc parányi henger található, az oldalburkolaton piros színű csíkok, melyek éppen olyanok, mint az autó szelepfedelein található csíkok. A telefon hátuljának felső részét olyan, a Ferrarikban is megtalálható bőr borítja, melyet kézzel varrtak. Szokatlan megoldás, hogy az akkumulátor fedelét kerámiából készítették.
A mobiltelefonból összesen 2000 darabot dobtak piacra, ára pedig a Helyitipp értesülései szerint egy hétszámjegyű összeg.

Erre képes

Az Ascent Ferrari GT külsejét tekintve ugyanolyan, mint egy Ferrari, teljesítménye azonban alulmarad névrokonáétól. Hivatalos leírásában sehol sem szerepel, hogy a Vertu 3G-kompatibilis lenne - ám igaz, az sem túl valószínű, hogy az alig 2 hüvelykes, 240x320 pixeles kijelzőn sokan kapnának kedvet a világháló böngészéséhez -, és nincsen elterjedt, népszerű operációs rendszere sem.
Előnye viszont, hogy fényképezője 5 megapixeles és a háttér is 32 gigabájtos, valamint van GPS vevője és sztereo hangszórója is.
A Helyitipp aktuális témában megjelent cikkét segítségül hívva, álljon itt néhány fontos adat a Ascent Ferrari GT modelljéről!
        
  • Hosszúság: 117mm
  • Szélesség:46mm
  • Mélység: 19mm
  • Súly: 148g
  • WCDMA I, II, V, VI
  • EGSM 900MHz, GSM 850/1800/1900MHz
  • A-GPS navigáció, előre felvett térképekkel
  • 2 hüvelykes QVGA display, 16 millió színnel
  • 5 megapixeles fényképezőgép, LED villanóval
  • 22 lux megvilágítás
  • Belső memória 32GB
  • POP3/IMAP4
  • Giroszkóp

Különleges mobilok

Ha valaki különleges mobiltelefont szeretne, de az egyetlen, hazánkba érkező Ferrari mobilról lecsúszott, nem kell elkeserednie: a piac tele van extrábbnál extrább darabokkal. Kapható pl. mobiltelefon üvegből is, számtalan méregdrága, kézzel díszített példány, stb., és mobilékszerek is (olcsó és drága egyaránt), melyekkel egyedibbé varázsolhatjuk telefonunkat.

Hegedűs Anita

Forrás:

Digiport.hu
Helyitipp.hu
Index.hu
Nonstopmobil.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése