inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. április 9., szombat

Az Apple lecsapta kínát a RIM kezéről

Szokásomhoz híven egy jó kis iPad2-es cikkel készültem. Sokat olvashatunk mostanában az Apple ügyes bajos dolgairól, de most aztán igazán kitett magáért: elhappolta a konkurencia elől a kínai gyártókat, de olyannyira, hogy készlethiány léphet fel.

Bajban vannak az Apple konkurensei

A piaci elemzők felmérései (és pletykák) szerint az Apple lekötötte a Quanta és Foxlink teljes gyártókapacitását, ami azt eredményezte, hogy a RIM nem jut hozzá a szükséges mennyiségű megjelenítőhöz. Ebből kifolyólag pedig a BlackBerry PlayBook is késni fog, mivel nincs elég alkatrész. Ez azért is meglepő, hiszen a Quanta a RIM-mel sokkal jobban járna hosszútávon, de úgy tűnik mégis az iPad2 összeszerelése éri meg nekik jobban, hacsak rövidtávon is.

A RIM segítségére lehetne a saját összeszerelő üzeme, de mivel alkatrész ellátási zavarokkal küzd a cég, ezért még így is tovább tolódik a PlayBook premierje.




Az Apple előnye

Az Apple magabiztos, aminek nyomós oka van, ugyanis több milliárd dollár befektetésével egy jó időre lefoglalja a  konkurens cégek elől az üzemek gyártókapacitását. Ezzel elérheti azt is, hogy késleltetni tudja a konkurens gépek bevezetését a piacon. Ennek meg is lett a gyümölcse, ugyanis az iPad2 ~2,5 millió példányban fogyott eddig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése