inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. április 5., kedd

Szoftver- és hardverajándék civileknek

Újra indult a Cisco Adományozói Program

"Tavaly több mint 200 millió forint értékű szoftver- és hardveradományhoz jutottak a hazai szervezetek" - olvashattuk egy napilapban. Ez a forgalom a CivilTech Informatikai Adományozó Program keretein belül zajlott. Civil szervezetek április 25-től megint pályázhatnak arra, hogy jelentős kedvezménnyel jussanak hozzá számítástechnikai eszközökhöz.
Az adományokra jogosult szervezetek a CivilTech katalógusából többek között különféle operációs rendszerek, szerveralkalmazások, teljes irodai programcsomagok, honlapkészítő és tervező programok, routerek, biztonsági eszközök, valamint tűzfalak széles skálája közül választhatnak. A termékeket jelenleg a Microsoft és a Cisco biztosítja. A világ vezető szoftver- és hardvergyártói és az adománykérők között a San Francisco-i székhelyű TechSoup közvetít. Magyarországon a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) végzi a koordinációt.


Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója

Az egyik korábbi kedvezményezett a református egyház által működtetett budapesti Bethesda Diakonissza Közkórház volt. Náluk még 2006-ban alakított ki integrált informatikai és telekommunikációs rendszert a Cisco és a T-Systems. "Világos, hogy e projektnek adomány jellegén túl hosszú távon van üzleti célja is: szükség van olyan hely(ek)re, ahol a cégek meg tudják mutatni, hogy a legmodernebb kommunikációs technológiák tekintetében ők mit tudnak nyújtani" - mondta akkor a főigazgató a náluk megvalósult informatikai fejlesztéssel kapcsolatban.
Bár a CivilTech szolgáltatási díjat számol fel minden lebonyolított rendelés esetén (ami a program adminisztrációs költségeit fedezi), de a szervezetek még így is 90-95%-os megtakarítást érhetnek el a kiskereskedelmi árakhoz képest. Érdemes tehát pályázni!

(Nem szorosan ide tartozó hír, de érdekességként megemlíthető, hogy a Microsoft utólag ingyenesnek nyilvánította Oroszországban azokat a szoftvertermékeit, amiknek az illegális használata ürügyén zaklatták a hatóságok a rendszert bíráló újságírókat.)

Források:
Népszabadság, 2011. 04. 01., 11. oldal
Kórház. A Magyar Kórházszövetség hivatalos lapja, 2007/7-8. szám, 6-9. oldal

Microsoft Offers Free NGO Licenses Amidst Russian Raids. PC Magazin, 2010. 09. 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése