inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. február 27., vasárnap

Komoly átalakuláson mehet keresztül a Chrome felülete

Az Index.hu Tech rovatának híre szerint komoly változásnak lehetünk szemtanúi a Chorme használata során.



A Google terve
Wolfgang Gueneer fejlesztői információkra támaszkodva a conceivablytech.com-on tette közzé írását, miszerint a Google Chrome felületéről eltűnik a hagyományos címsor.
Ha ez a hír igaz, akkor a hagyományos címsortól búcsűt mondhatnak a Chrome felhasználói.
A Google legutóbb tavaly újított  a felületen, amikor egységesítették a menüsort.
Guener az oldalon ismerteti a Google négy koncepcióját:




 
Guener szerint négy koncepció van terítéken, melyet a fenti képek illusztrálnak.
Mind a négy felület eltérő navigációs módszerrel bír.
A négy felület: a klasszikus, a kompakt, egy teljes oldala, úgynevezett "sidetab" modell, és egy érintőképernyőre kifejlesztett változat.

A hír szerint a Google a klasszikus és a kompakt felületet helyezte most előtérbe, de korábban a sidetab mmodellen is dolgoztak, de úgy vélték ezzel rosszul járnak azok a felhasználók, akik nem használnak több fület.

MIre is számítsanak a netezők?
A leginnovatívabb a kompakt felület, ugyanis itt a két navigációs sávot egyesítenék, emllett egyszerűsítenék, a címsor ebből kifolyólag eltűnik, az URL csak addig látszik, amíg az oldal betöltődik. A Google célja az, hogy minél nagyobb felület jelenjen meg a weboldalból, és a navigációs eszközös többfunkciósak lennének, de a  hír szerint a terv még nem végleges


A hírből értesülhetünk arról is, hogy a Chrome többfelhasználóssá tételén is dolgoznak: ha egy felhasználónak több Google fiókja van, nem kell ki- be jelentkeznie egyikből amásikba, hanem a programon belül használhatja ezeket a saját fióknevével és jelszavával, továbbá a keresést segítő "omnibox" minősége is javulni fog.

Felhasznált cikk: Eltűnhet a hagyományos címsor a Chrome-ból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése