inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. június 22., szerda

Rátai Dani és a Leonar3Do




Rátai Dani a magyar csodagyerek... új találmányával kitárulhat előttünk a 3 dimenziós tér bámulatos világa. Nézzük, milyen küzdelmek árán lett az összetákolt szemüvegből világmegváltó találmány.

Rátai Dani a 3D-s eszköz alapötletét 18 évesen,mintegy két hónap alatt találta ki. A megvalósításhoz viszont már jóval több idő kellett. 2005-ben alakult a 3D for All Kft, 2007-ig csapatot építettek, meg pénzt szereztek, és csak 2010 őszén kezdték meg a tömeggyártást. Világszerte jelen vannak a piacon, még szelektálniuk is kell, hogy ki adhassa el a termékeit. Kb. 500 milliót öltek bele a vállalkozásba, csak 330 milliót kaptak az NKTH-tól, a többit önrészből kellett finanszírozni. Jelenleg a CARO cég vállalja a Leonar3Do gyártását.

A lopás megelőzése érdekében a magyarországi legnagyobb szabadalmi ügyvivő céggel dolgoztak együtt.

3 felhasználói területen jelennek meg a piacon: szakmai, lakossági és oktatási. Az oktatást kéne leginkább fejleszteniük, abban van a jövő.

Meglepően kevesen, összesen 8an dolgoznak jelenleg a cégnél, és keresik a partnerkapcsolatokat, ugyanakkor szükség van a belső munkatársakra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése