inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. december 7., kedd

Megjelent a Google Nexus S

A Samsung gyártja az Android 2.3-at bemutató okostelefont, amellyel rádiós csipeket is beolvashatunk.
Hajlított üveg mögé került a kijelző, és a mobil készen áll arra, hogy átvegye a bankkártya szerepét.
Az új Google Nexus S
A Google megint megmutatta, hogy milyennek kell lennie egy okostelefonnak 2010 végén.
A Nexus S nevű referenciamodellt a Samsung gyártotta le, az Egyesült Államokban december 16-tól kapható, Nagy Britanniában 20-án jelenik meg. Szolgáltatófüggetlen mobil, a Best Buy műszaki áruházlánc 530 dollárért dobja piacra, míg a T-Mobile USA hűségszerződéssel 200 dollárért adja. A britek havi 35 fontos előfizetéssel ingyen adják, a független verzió 550 font.

Google Nexus S paraméterei
1.5GHz processzor, 1.5GHz processzor, 16Gb belső memória, 5 Megapixeles kamera, 1500mAh akkumulátor, Android 2.3 (Gingerbread), mindez megfejelve 4 colos AMOLED kijelzővel, szelíden lekerekített hátlappal és egyéb gyönyörökkel.



Android 2.3-as szoftver debütálása
Ezen a mobilon debütál az Android 2.3-as verziója. Jobb virtuális billentyűzete van, amellyel állítólag könnyebb gépelni, egyetlen helyen lehet kezelni minden letöltött fájlt, és beleépítették telefonba a VoIP támogatását. A multimédiás funkciók a V8 videokodek, illetve az aac és amr hangformátumok támogatásával bővültek.



A Nexus S egyetlen komoly újítása az NFC (Near Field Communication) hardveres és szoftveres támogatása. Ezt a technológiát használják bizonyos bankkártyák és irodai belépőkártyák is. Magyarán a Nexus S be tudja olvasni a rádiós címkéket, és ezeket az adatokat szoftverek is felhasználhatják. Az NFC elméletileg lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon fizetőeszközzé váljon.

A Google 2 évvel az első Androidos telefon 2008. novemberi megjelenése után, bemutatta az Android platform legújabb verzióját, a Gingerbread-et és új Nexus készülékét, a Nexus S-t…
Az elmúlt két év alatt az Android nyílt rendszere több mint 100 különböző androidos mobilkészülék fejlesztését inspirálta, és mára naponta több mint 200 000 androidos készüléket aktiválnak világszerte. A Nexus S és a Gingerbread/Android 2.3 mai bejelentésével egyidőben fejlesztők számára elérhetővé válik a Gingerbread SDK/NDK is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése