inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. június 15., szerda

Itt az új BlackBerry tablet

A cikk bemutatja az új playbookot, milyen operációs rendszer fut rajta, korlátlan böngészést tesz lehetővé, a szóban forgó gépben egyelőre még nincs SIM, de már a következő verziókban 3 G illetve 4 G is be fog kerülni. Illetve megadták a várható megjelenés idejét is.

A playbookban BlackBerry operációsrendszer fog futni.

Sajátosságai közé tartozik, hogy azonnal életre kel, ahogy akkumulátort rakunk bele , a rendszer indulására pedig bő két percet kell várni, ezután a kikapcsolás valójában csak készenléti üzemmódba helyezi a telefont, vagyis pár másodperc alatt működésre bírhatjuk az operációs rendszert. nem támaszt komolyabb erőforrásigényt a hardverrel szemben, vagyis a telefon villámgyorsan hajtja végre az utasításokat, és még a komplexebb alkalmazások is gyorsan betöltődnek.

A Playbookot, illetve a Black berryt a Research In Motion Limited (RIM) fejleszti, amely egy kanadai telekommunikációs és vezeték nélküli készülékekkel foglalkozó cég. A RIM központja Waterlooban, Ontarioban található. Vezérigazgatói Mike Lazaridis , és Jim Balsillie

Mike Lazaridis 1961-ben született Törökországban, majd öt éves korában költöztek Kanadába. Tizenkét évesen fizikai díjat nyert. 1979-ben kezdte meg az University of Waterloo egyetem mérnöki karán számítástechnikai tanulmányait.



Az eszközben két egy 3 és egy 5 megapixeles kamera is megtalálható lesz, ezenfelül képes lesz HD –video felvételére és lejátszására is. A HD (High Definition) egy laza, összefoglaló elnevezés, mely megjelenítő eszközöknél megnövelt képfelbontást és jobb képminőséget jelent, mint a korábbi analóg rendszereknél. A HD kifejezés egy TV-nél minimum 720p képfelbontásra utal, Full HD esetén pedig 1080p felbontásról beszélünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése