inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. június 16., csütörtök

Itt a vége? Hol a vége?


Egyes elemzők szerint a Facebook már nem tud hova terjeszkedni. Már csak Japánban, Kínában, Koreában és Oroszországban nem a Facebook a legnépszerűbb szájt. De Mark Zuckerberg, az alapító szerint hamarosan eléri az egymilliárdot a felhasználók száma. Őszintén én inkább neki hiszek, hogy reális esélyek vannak még a növekedésre, hiszen a kezdetektől tanúja volt, hogyan gyarapodott munkája gyümölcse.

Főként azokban az országokban mérhető csökkenés, ahol már régebb óta tart a Facebook-járvány. Nálunk ez még abszolút nem érzékelhető. Az említett országok: az USA, Kanada, Nagy-Britannia. Ezek után én annyi magyarázatot tudok erre a „csökkenésre” adni, hogy Amerikában mindig is az új dolgokat akarták az emberek, a többi országban is ugyanúgy lehetőség van a legmodernebb dolgok beszerzésére, nyilván már megunták a Facebook-t és valami újra vágynak. Ennyi az egész!

Persze Mark Zuckerberg nem ma kezdte el az újításokat a Facebook-n, nyilván fenn kell tartania az érdeklődést az emberekben. Így szabadalmaztatta nemrég Breakup Notifier nevű alkalmazást. Előfordulhat olyan helyzet, hogy szívesen randiznának valakivel, de ő éppen kapcsolatban van. Ha ezt Facebookon is megosztja ismerőseivel, akkor van megoldás arra, hogyan értesüljenek a

rról, ha szakít párjával. A Breakup Notifier nevű alkalmazást kell feltelepíteni facebookos oldalra, be kell jelölni azokat az ismerősöket, akik érdekelnek és éppen kapcsolatban vannak. Amint változás történik a kapcsolat státuszában, az alkalmazás üzenetet küld a megadott emailcímre.

Szóval a Facebook ugyanúgy hódítja az online teret, mint eddig, valahol kevésbé, valahol meg eléggé intenzíven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése