inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2010. október 27., szerda

Óriási siker az új Kindle

A legújabb generációs készülék júliusban jelent meg, és a gyártó szerint a nyári hónapokban is több fogyott belőle, mint a tavalyi év utolsó negyedévében, az akkor aktuális legújabb modellből.

"Kindle 3"

Az Amazonon tovább folytatódik az e-könyvek hatalomátvétele.
Másfél évvel a Kindle 2 megjelenésére jelentette be az Amazon elektronikus könyvolvasójának legújabb változatát, amelyen drámai változtatásokat hajtott végre.

A beszámolók szerint egyértelműen a konkurencia elé akar vágni a cég a továbbfejlesztett kijelzővel, gyorsabb navigációval és a teljesen újratervezett külsővel.
A Wi-Fi-s változat ára olcsóbb, míg a 3G modult is tartalmazó modellek drágábbak, de így is átlag alatti áron hozzá lehet jutni.


Változások
Sokat változott a belső és a külső is, mégis, az Amazon nem kívánja Kindle 3-nak hívni az eszközt, egyszerűen marad a Kindle elnevezésnél. Az új kiadás 15 százalékkal könnyebb és 21 százalékkal kisebb, mint a második generációs modell.
Megnövelték a belső tárolókapacitást is, mintegy 3500 könyv fér el rajta a specifikációk szerint, 2000-el több, mint az elődmodellben. Fizikai megjelenését tekintve sokat javítottak az olvasón, tömege pedig 24 dekagrammra csökkent, de nem csak saját elődjénél, hanem azonos képméretű versenytársainál is könnyebb.





Hazai megfelelői is akadnak az Amazonnak, idén több kiadó indított elektronikus kiadást és itthoni olvasó illetve iPad e-reader szoftver is kapható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése