inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. március 16., szerda

A Windows -felhasználók képet kapnak a Windows 8 felületéről

Az Sg.hu-n található cikk már jó előre képet ad a Windows-felhasználóknak, milyen felületre számítsanak majd a jövjőre megjelenő Microsoft- termék, a Windows 8 esetében.

 A hír szerint újabb információk szivárogtak ki a Micrusoft Windows -operációsrendszer család új tagáról, a Windows 8-ról. Minden jel arra utal, hogy a Windows 8-ban mutatkozik majd be az Aero felület új változata.

Új felület a Windows 8-ban
A hírt egy Angel of Despair nevű felhasználó terjeszti Twitter üzenetében, melyben egy linken keresztül elérhető az alábbi fotó, amely a Win 8 előzetes verziójáról készült, és az Aero mappa tartalmát ábrázolja. A mappában található aero MSStyle fájl mellett kivehető egy aerolite nevű fájl is.

 A WinRumors nevű portál tudósítása szerint ez a felület a Windows  7 korábbi alaptémáját válthatja fel, és ezt a felületet alkalmazhatják azoka  felhasználók, akiknek számítógépe nem felel meg az Aeruo felület futtatásához szükséges minimális paramétereknek.
Az Aero Lite a Microsoft által a Windows Media Centerben és a Windows Phone 7-ben alkalmazott Metro-Design egyes elemeit tartalmazhatja.



A felület fajtái és azok jellemzői
Az Aero Lite esetében asztali számítógéeken két felület közül lehet választani. A Wind  névre hallgató felületet azonban csak 64 bites Windows 8-asokon lehet használni. Mindkét felület legalább 170 videomemóriát igényel.
A Wind különlegessége az lesz, hogy teljesen dinamikusan fog dolgozni és alkalmazkodni fog a felhasználók szokásaihoz, Vagyis a programszimbólumok, ikonok, kapcsolatok mindig a használati helyzetehez igazodnak majd. A cél a mindennapi feladatok elvégzésének felgyorsítása.

A kiszivárgott hírek után az mswin. me nevű oldal már közzétette az aerolite MSStyle fájl tartalmát is, egy képernyőfotó alakjában. Ezen is látszik, hogy a felület a Metro-Designon alapul.
Az első Windows 8-ról szóló hírek már tavaly júniusban kiszivárogtak, 2010 decebmerében vált ismertté, hogy az új Windows 3D-s felülettel érkezik majd.
Idén kiderült az is, hogy a Windows család új tagja ARM chipeken iés egyéb SoC-termékeken is képes lesz majd futni, január végére derült ki, hogy az új szoftver jövőre jelenik meg.

A fogadtatás azonban már most kedvezőnek tűnik a piaci szereplők részéről, már várják az új verziót, az Intel első embere pedig közölte, hogy Windows 8-at kívánnak majd alkalmazni a mobiltelefonokon is.



A felhasznált cikk: A Windows 8-ban debütálhat az Aero Lite.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése