inmargo.blogspot.com

Az iNapló IT szemléje - ELTE-LIS + iNapló - Fodor János

2011. május 30., hétfő

YouTube Live, avagy az új Tv

A Google célba vette a a tévé piacot az új szolgáltatásával a YouTube Live-val, az internetes tévével.

Az új tévé elindult
Április 8-án elindult a videomegosztón az élő műsorokkal, jelenleg még csak pár adó érhető el, de a Google 20 tematikus csatornát tervez elindítani a sport, a divat, a művészet, egészség, számítástechnika ... stb.körében. A szolgáltatás külön weboldalon érhető el, és ott lehet bekapcsolódni az adásba. El lehet majd érni számítógépről, mobilról és tévéről is.

Számos csatorna lesz elérhető
A cél, hogy tévézés helyett inkább nézzük a YouTube csatornáit. Az adókon hétről-hétre új, szórakoztató, sport-, kulturális műsorok jelennének meg. Természetesen cél, hogy saját gyártású műsorok is bekerüljenek a csatornák repertoárjába. A Google emiatt tárgyalásokat folytat produkciós cégekkel,hollywoodi ügynökségekkel, hogy számos népszerű színészt megnyerjenek az egyes tematikus csatornák arcainak.

A hirdetőket szeretné megfogni a Google
Szívesebben fordítana pénzt a már befutott sorozatok, filmek beszerzése mellett saját tartalmak előállítására. A cég komolyságát az jelzi, hogy a szükséges tartalmak beszerzésére 100 millió dollárt fordít. A költségeket reményeik szerint a reklámbevételből finanszíroznák, hiszen ha az emberek naponta több mint 15 percet néznék a YouTube Live-ot, akkor a hirdetőket rá lehetne venni, hogy a YouTube-nál is hirdessenek. Szeretne a Google egy kis szeletet a tévés hirdetési piacból.

Komoly erőfeszítések a cél érdekében
A célok elérésének érdekében a Google szerződtette a Paramount Pictures filmstúdió két egykori menedzserét és felvásárolta a videók minőségének javításával foglalkozó Green Parot Pictures nevű társaságot, valamint megvásárolt egy online videotékát, amelynek megkezdődtek az első tesztjei.

Egyértelműen látszik, hogy a Google-nak nagy tervei vannak a YouTube-val, és szeretne teret hódítani a tévé piacon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése